ZdolnyFacio

Bakłażan po bonifacyjsku.

Witam i przedstawiam kolejny odcinek w którym tym razem ZdolnyFacio przeniesie Wasze doznania kulinarne na Korsykę. W dzisiejszym odcinku danie, które swoim smakiem niesamowicie mnie zaskoczyło, a przyjemność skosztowania pierwszego kęsa na długo pozostanie w moich wspomnieniach. Zapraszam na kanapy i fotele, dziś pokaże Wam jak zrobić przepysznego bakłażana po bonifacyjsku.

 

 

Produkty potrzebne do przygotowania Bakłażana po bonifacyjsku

 

2 bakłażany

Sól

Oliwa

 

Farsz

 

1 średnia bagietka lub pół dużej

2 jajka

Ser twardy Parmezan/Grana Padano 200g

2 Łyżki siekanej pietruszki

2 Łyżki posiekanej bazylii

Sól pieprz

 

Sos

 

1 puszkę pokrojonych pomidorów

Pół butelki sosu pomidorowego/passaty pomidorowej ok 300 ml

Łyżka posiekanej bazylii

Łyżka posiekanej natki pietruszki

Łyżeczka posiekanego rozmarynu

Łyżeczka posiekanego tymianku

3 ząbki czosnku

1 mała cebula

Szczypta chili

Sól pieprz

Oliwa

 

 

Linki do kanałów ZdolnyFacio

http://zdolnyfacio.pl

https://www.facebook.com/ZdolnyFacio/

https://www.instagram.com/zdolnyfacio/

https://www.youtube.com/channel/UCEbQZ8waloWMj4epGws0Etw

 

Dodaj komentarz