ZdolnyFacio

ZdolnyFacio gotuje tajską zupę TOM YUM.

 

Witam i przedstawiam kolejny odcinek, w którym ZdolnyFacio pokaże Wam jak ugotować wyśmienitą zupę tajską Tom-Yum. Zupa w swoim założeniu ma być ostra, kwaśna, słona i słodka jednocześnie.

Polecam.

 

Produkty potrzebne do przygotowania zupy Tom-Yum dla 2 osób:

  • 3-cm kawałek imbiru
  • 2 cebule szalotki
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżeczki pasty Tom-Yum
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 limonka
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 1 łodyga trawy cytrynowej
  • 5 liści limonki (Kaffir)
  • 5 grzybów Shiitake i/lub 10 małych pieczarek
  • 400 ml wody
  • Olej
  • Makaron ryżowy
  • 3 łodygi świeżej kolendry(opcjonalnie)

 

Linki do kanałów ZdolnyFacio

http://zdolnyfacio.pl

https://www.facebook.com/ZdolnyFacio/

https://www.instagram.com/zdolnyfacio/

https://www.youtube.com/channel/UCEbQZ8waloWMj4epGws0Etw

 

Dodaj komentarz