ZdolnyFacio

Tarta z dżemem z czarnych porzeczek, musem z białej czekolady, serka mascarpone i likieru.

Witam i przedstawiam kolejny odcinek w którym tym razem ZdolnyFacio zrobi tartę z dżemem z czarnych porzeczek, musem z białej czekolady, serka mascarpone i likierem typu Baileys .
Tarta jest nieziemsko pyszna i mocno uzależnia.

Składniki na kruche ciasto:

130 g masła, zimnego
175 g mąki pszennej
35 ml mleka, zimnego
2 łyżki cukru pudru
1 żółtko
szczypta soli

Krem z serka mascarpone, białej czekolady i likieru
150 g białej czekolady
250 g serka mascarpone, schłodzonego
50 ml likieru typu Baileys

Ponadto:
4 – 5 łyżek dżemu z czarnej porzeczki (najlepiej sprawdza się Łowicz)
300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
1 łyżka cukru pudru
1 opakowanie śmietan-fix
garstka podprażonych płatków migdałowych

Linki do kanałów ZdolnyFacio

http://zdolnyfacio.pl
https://www.facebook.com/ZdolnyFacio/
https://www.instagram.com/zdolnyfacio/
https://www.youtube.com/channel/UCEbQZ8waloWMj4epGws0Etw

Inspiracja
https://www.mojewypieki.com/przepis/tarta-z-biala-czekolada,-advocaatem-i-migdalami

Dodaj komentarz