Witam i przedstawiam kolejny odcinek w którym tym razem ZdolnyFacio przeniesie Wasze doznania kulinarne na Korsykę. W dzisiejszym odcinku danie, które swoim smakiem niesamowicie mnie zaskoczyło, a przyjemność skosztowania pierwszego kęsa na długo pozostanie w moich wspomnieniach. Zapraszam na kanapy i fotele, dziś pokaże Wam jak zrobić przepysznego bakłażana po bonifacyjsku.
Produkty potrzebne do przygotowania Bakłażana po bonifacyjsku
2 bakłażany
Sól
Oliwa
Farsz
1 średnia bagietka lub pół dużej
2 jajka
Ser twardy Parmezan/Grana Padano 200g
2 Łyżki siekanej pietruszki
2 Łyżki posiekanej bazylii
Sól pieprz
Sos
1 puszkę pokrojonych pomidorów
Pół butelki sosu pomidorowego/passaty pomidorowej ok 300 ml
Łyżka posiekanej bazylii
Łyżka posiekanej natki pietruszki
Łyżeczka posiekanego rozmarynu
Łyżeczka posiekanego tymianku
3 ząbki czosnku
1 mała cebula
Szczypta chili
Sól pieprz
Oliwa
Linki do kanałów ZdolnyFacio
https://www.facebook.com/ZdolnyFacio/
https://www.instagram.com/zdolnyfacio/
https://www.youtube.com/channel/UCEbQZ8waloWMj4epGws0Etw