Witam i przedstawiam kolejny odcinek, w którym ZdolnyFacio pokaże Wam jak ugotować wyśmienitą zupę tajską Tom-Yum. Zupa w swoim założeniu ma być ostra, kwaśna, słona i słodka jednocześnie.
Polecam.
Produkty potrzebne do przygotowania zupy Tom-Yum dla 2 osób:
- 3-cm kawałek imbiru
- 2 cebule szalotki
- 4 ząbki czosnku
- 3 łyżeczki pasty Tom-Yum
- 2 łyżki sosu rybnego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 1 limonka
- 2 łyżki brązowego cukru
- 1 puszka mleka kokosowego
- 1 łodyga trawy cytrynowej
- 5 liści limonki (Kaffir)
- 5 grzybów Shiitake i/lub 10 małych pieczarek
- 400 ml wody
- Olej
- Makaron ryżowy
- 3 łodygi świeżej kolendry(opcjonalnie)
Linki do kanałów ZdolnyFacio
https://www.facebook.com/ZdolnyFacio/
https://www.instagram.com/zdolnyfacio/
https://www.youtube.com/channel/UCEbQZ8waloWMj4epGws0Etw